| --CeM kArAcA-- | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
Admin Admin
Mesaj Sayısı : 118 Yaş : 28 Nerden : SİNCAN/ANKARA Kayıt tarihi : 25/05/08
| Konu: Geri: --CeM kArAcA-- Paz Haz. 15, 2008 6:43 pm | |
| Ceviz Ağacı
Başım köpük köpük bulut içim dışım deniz Ben bir ceviz ağacıyım Gülhane Parkı'nda Budak budak serham serham ihtiyar bir ceviz Ne sen bunun farkındasın ne polis farkında
Ben bir ceviz ağacıyım Gülhane Parkı'nda Ne sen bunun farkındasın ne de polis farkında Ben bir ceviz ağacıyım Gülhane Parkı'nda Yapraklarım suda balık gibi kıvıl kıvıl Yapraklarım ipek mendil gibi tiril tiril Koparıver gözlerinin gülüm yaşını sil
Ben bir ceviz ağacıyım Gülhane Parkı'nda Ne sen bunun farkındasın ne de polis farkında Yapraklarım ellerimdir tam yüz bin elim var Yüz bin elle dokunurum sana İstanbul'a Yapraklarım gözlerimdir şaşarak bakarım Yüz bin gözle seyrederim seni İstanbul'u Yüz bin yürek gibi çarpar çarpar yapraklarım Ben bir ceviz ağacıyım Gülhane Parkı'nda Ne sen bunun farkındasın ne de polis farkında | |
|
| |
Admin Admin
| Konu: Geri: --CeM kArAcA-- C.tesi Haz. 14, 2008 1:32 pm | |
| Canım Benim
Canım benim. Sarı kara bir sansar olmak mı iyi Bir tilki mi? Ya da o lacivert rüzgarlarına basmak Gönül yelkenini O bizim denizlerin Yağmuruyla karıyla güneşiyle Sevmek doğuşu Ve nice güzelmiş demek mi? Yorulup yaşamakla armaş dolaş Zorlu havalar sonrası Kuytu koy dingilliğinde Beraber türküler söylemek mi? Yalnız yakını ve kolayı sevmek mi murat Bu ne yangın yeri geride kalan demek mi Canım benim Seni böyle özlemek mi Özlemek mi? | |
|
| |
Admin Admin
| Bu Son Olsun
Bugün sen çok gençsin yavrum Hayat ümit neşe dolu Mutlu günler vaad ediyor Sana yıllar ömür boyu Ne yalnızlık ne de yalan üzmesin seni Doğarken ağladı insan bu son olsun bu son Doğarken ağladı insan bu son olsun bu son | |
|
| |
Admin Admin
| Bu Biçim Şarkı Sözü
Hiçbir kadın hiçbir erkeği ve hiçbir erkek hiçbir kadını Bu biçim bu biçim sevmedi Yokluğu ekmeğe katık edip sevgiyi açlığa eklemedi Gözyaşlarının hiçbir teki bu biçim düşmedi
Böylesine dolu dolu dolu ağlamadı hiçbir kucakta hiçbir baş Ve hiçbir elveda bugüne dek bu biçim söylenmedi Hiçbir akşam o akşam gibi kanarcasına batmadı o güneş Ve hiçbir güneş onları bir daha bu biçim(x3)görmedi
Hiçbir kadın dedim ya hiçbir erkeği ve hiçbir erkek Hiçbir kadını bu biçim bu biçim bu biçim sevmedi | |
|
| |
Admin Admin
| Konu: Geri: --CeM kArAcA-- C.tesi Haz. 14, 2008 1:31 pm | |
| Bir Of Çeksem
Bir of çeksem karşıkı dağlar yıkılır Bugün posta günü canım sıkılır Sıkılır aman aman aman Ellerin mektubu gelmiş okunur Benim yüreğime hançer sokulur Sokulur aman aman aman Şu karşıki dağda bir top kar idim Yağmur yağdı ılgıt ılgıt eridim Eridim aman aman aman Evvel yarin sevgilisi ben idim Şimdi uzaklardan ben oldum Sebebim aman aman aman | |
|
| |
Admin Admin
| Konu: Geri: --CeM kArAcA-- C.tesi Haz. 14, 2008 1:31 pm | |
| Bindik Bir Alamete Bindik Bir Alamete... Bindik bir alamete gedeyoz gıyamete.. Gideoz kıyamete Amanieyynn.. Yol dediğin yol gibi Ulaşmalı bir yere Biz dön baba dönelim Geliyoz aynı yere Bu döngü kısır döngü Başı varda sonu yok Dönüyom dönemiyom Sonunda bir cıgış yok Amanieyynn... Bindik Bi Alamete Gedeyoz Gıyamete (2x) Amaneeinn.. Yerel ve genel seçim Seçin bakalım seçin Ki dön baba dönelim Aynı yere gelelim Çete çeteye çatmış Çete çete içinde Battık buruna kadar Cafer getir peçete Amanieyynn... Bindik Bi Alamete Gedeyoz Gıyamete (2x) Nush ile uslanmam ben Etmeli beni tekdir Tekdirden anlamazsam Artık hakkım kötektir Eskiden adam gibi Oturur meze yerdik Şimdi meze yer gibi Oturup adam yiyoz gariiee O zaman siz buna Müstehaksınız len! | |
|
| |
Admin Admin
| Konu: Geri: --CeM kArAcA-- C.tesi Haz. 14, 2008 1:30 pm | |
| Bidanem
Deprem sonrasıdır Yalnız sağlam binalar ayakta kalır bidanem En iyisi çifte su verilmişidir çeliğin Ben yüreğimin dalında oymuşum teknemin omurgasını Bu fırtınayada dayanır bidanem Bir ilk ekim haftası İstanbulda Elele olabilmek ümidi Adam olana sevdayı gurbettede yaşatır Adam olana sevdayı yad elde de yaşatır bidanem | |
|
| |
Admin Admin
| Konu: Geri: --CeM kArAcA-- C.tesi Haz. 14, 2008 1:29 pm | |
| Beyaz Atlı
Beyaz atlı şimdi geçti buradan Süvarisi can evinden vurulmuş Çıksın dağlar taşlar gayri aradan Beyaz atın süvarisi vurulmuş
Dağlar taşlar bu hasretten eridi Yollarını kara duman bürüdü Hak yoluna beyaz atlı bürüdü Beyaz atlı şimdi geçti buradan
Elleri elime değmez olaydı Gözleri gözüme görmez olaydı Bu gönül o gönlü sevmez olaydı Beyaz atlı şimdi geçti buradan | |
|
| |
Admin Admin
| Konu: Geri: --CeM kArAcA-- C.tesi Haz. 14, 2008 1:29 pm | |
| Ben Suyumu Kazandımda İçtim
BEN SUYUMU KAZANDIM DA İÇTİM EKMEĞİMİ BÖLDÜM DE YEDİM ALKIŞI DUYDUM İHANETİ GÖRDÜM SESİMDE OLDU SESSİZLİĞİMDE SEVİŞTİĞİM DE OLDU BENİM
SENDE BAŞINI ALIP GİTME NE OLUR NE OLUR TUT ELLERİMİ HAYATTA HİÇBİR ŞEYİM AZ OLMADI SENİN KADAR VE HİÇBİR ŞEYİ ÖZLEMEDİM
SENİ ÖZLEDİĞİM KADAR SENDE BAŞINI ALIP GİTME NE OLUR NE OLUR TUT ELLERİMİ NE OLUR.........NE OLUR | |
|
| |
Admin Admin
| Konu: Geri: --CeM kArAcA-- C.tesi Haz. 14, 2008 1:28 pm | |
| Bedava Yaşıyoruz
Bedava yaşıyoruz dostlar bedava Hava bedava bulut bedava Dere tepe bedava yağmur çamur bedava Bedava yaşıyoruz dostlar bedava Otomobillerin dışı Sinemaların kapısı Camekanlar onlar bedava Peynir ekmek değil ama Acı su bedava Kelle fiyatına hürriyet Esirlik bedava Bedava yaşıyoruz dostlar bedava | |
|
| |
Admin Admin
| Konu: Geri: --CeM kArAcA-- C.tesi Haz. 14, 2008 1:27 pm | |
| Barış Dikeni
Toprağın altında filiz Filizin üstünde taş Zorla yüreğim zorla Filizi bizden sorarlar Göğün yüzünde güneş Güneşin gözünde bulut Es yüreğim es yüreğim Güneşi bizden sorarlar Dağın yücesinde kar Ovalarda hasret yanar Ak yüreğim ak yüreğim Suları bizden sorarlar Ekin bitmez ekmeyince Koş yüreğim koş yüreğim Yarını bizden sorarlar Barış bahçesinin gülü Uzanmış hoyrat eli BAT dikenim Bat dikenim Barışı bizden sorarlar | |
|
| |
Admin Admin
| BABA
Bir dolu şey söylendi analar için Ana gibi yar Bağdat gibi diyar dediler Ama hep analar için Uzakta çok uzakta bulutların orada Oradasın babam bulutların orada yukarlarda Daha dün geçmişten bahseder Kahvemi içerdin aynı köşende Şimdi ise ne kaldı geriye senden Bir kara ıslak tümsek birde taş bana Bir avuç altın öğüt mirasın bana Ellerinle anlatır dilinle söylerdin Gözlerinle sever belli etmezdin Biliyor ve inanıyorum şimdi yukarda Koruyor ve gözetliyorsun beni hala Bir dolu şey söylendi analar için Bu da benim ağıtım olsun ardından baba | |
|
| |
Admin Admin
| Ay Karanlık
Maviye çalar maviye gözlerin yangın mavisine Rüzgarda asi körsem senden gayrısına yoksam Can benim düş benim ellere nesi Hadi gel gel ay karanlık İtten aç yılandan çıplak vurgun ve bela Gelip durmuşsa kapına Varmı ki varmı ki doymazlık illede İlle sevmelerin sevmelerin gibisi Oturmuş yazıcılar fermanım yazar Etme gel ay karanlık | |
|
| |
Admin Admin
| Konu: Geri: --CeM kArAcA-- C.tesi Haz. 14, 2008 1:26 pm | |
| Almancılar
Davulla zurnayla yola çıkmış Bandoyla karşılanmıştık İş gücümüzdü sattığımız Ter olup çarklara aktığımız Servete servet kattığımız Gurbet el şimdi bize Dön geri diyor Bebeler doğurduk gurbet ellere Büyüdüler verdik taş mekteplere Dilleri dönmez ki bizim dillere Merhabayı bilmez guten tag diyor Yılda bir kere izindir deyip Bulgarın yugoslavın yolunu tepip Edirne Ardahan gözümde tüten Canım memleket bize Almancı diyor | |
|
| |
Admin Admin
| Konu: Geri: --CeM kArAcA-- C.tesi Haz. 14, 2008 1:26 pm | |
| Asri Gurbet
Gonca gonca güllerini Derem dedim deremedim Yollar uzak sana haber edem dedim edemedim
Halay halay çektim seni Agit agit aglarim Felek gurbet dedi vurdu Yolu gurbete yazarim
Asri gurbet kesti atti Sana gelen yollarimi Gayri ben kimlere desem Çare bulmaz hallarimi
Oy beni beni,belali beni Gencecik yasimda, Yandirdi beni. | |
|
| |
Admin Admin
| Konu: Geri: --CeM kArAcA-- C.tesi Haz. 14, 2008 1:25 pm | |
| Allah Yar
Dervişanız hak dost deriz Dervişanız dervişan Allah yar yar Bu can emanet bu bedene Sonunda sararlar kefene Allah yar yar Yol bir akıl bir Bak da görebil
Sev korkma sakın Rab sana yakın Allah yar yar Üç var yedi var Oniki var kırk var Altı bin altıyüzaltmışaltı inen var Allah yar yar | |
|
| |
Admin Admin
| Akşam Erken İner Mapushaneye
Akşam erken iner mapushaneye Ejderha olsan kar etmez Ne kavgada ustalığın Ne de çatal yürek civan oluşun Kar etmez inceden içine dolan Alıp götüren hasrete
Akşam erken iner mapushaneye İner yedi kol demiri yedi kapıya Birden ağlamaklı olur bahçe Karşıda duvar dibinde üç dal gece sefası üç kök hercai menekşe Aynı korkunç sevdadır gökte bulut dalda kayısı Başlar koymaya hapislik karanlık can sıkıntısı 'Kürdün Gelini'ni söyler maltada biri Bense voltadayım ranza dibinde Hep olmayacak şeyler kurarım Gülünç acemi çocuksu Vurulsam kaybolsam derim Çırılçıplak bir kavgada Erkekçe olsun erkekçe olsun isterim Dostluk da düşmanlık da Hiçbiri olmaz halbuki Geçer süngüler namluya Başlar gece devriyesi jandarmaların Hırsla çakarım kibriti İlk nefeste yarılanır cigaram Bir duman alırım dolu bir duman kendimi öldüresiye Biliyorum 'Sende mi?' diyeceksin Ama akşam erken iniyor mapushaneye Ve dışarda delikanlı bir bahar Seviyorum seni, seviyorum seni, çıldırasıya | |
|
| |
Admin Admin
| Konu: Geri: --CeM kArAcA-- C.tesi Haz. 14, 2008 1:24 pm | |
| Ağır Roman
Bir gün belki hayattan Geçmişteki günlerden Bir teselli ararsan Bak o zaman resmime
Ve akan o yaşları
Benden sana son kalan Bir küçük resim şimdi Cevap veremez ama Ağlar yalnızlığına
Ve işte arda kalan Bir avuç anı şimdi Koyup da bir başıma Bırakıp gittin beni
Bir gün belki hayattan Geçmişteki günlerden Bir teselli ararsan Bak o zaman resmime
Sen yalnız değilsin Biliyorum nerdesin Bu üzerdi beni Yaşasaydım ve görseydim | |
|
| |
Admin Admin
| 68'linin türküsü
Su başında durmuşsun su akar sen bakarsın Duruşun mağrurda bakışın mahsun Yüreğinden fışkıran bir şey var dilinin ucunda Yüreğin aynı duruş cesurda dillerin yorgun
Yüz yaşında bir çocuk gibisin Kırmızı uçurtması hep aynı ağaçlara takılmış Tüketilen tek gençlik orda yalnız değilsin Yaşanmış ve asla unutulmamış
Su başında durmuşsun su akar sen bakarsın Duruşun aynı duruş bakışında farklısın | |
|
| |
Admin Admin
| Konu: --CeM kArAcA-- C.tesi Haz. 14, 2008 1:24 pm | |
| 33 Kurşun
Vurun ulan vurun Ben kolay ölmem Ocakta küllenmiş közüm karnımda sözüm var Halden bilene Babam gözlerini verdi Urfa önünde Üç de kardaşını Ömrüne doyamamış üç dağ parçası üç nazlı selvi Burçlardan tepelerden minarelerden Kirve hısım aşiret çocukları Fransız kurşununa karşı koyanda Bıyıkları yeni terlemiş daha benim küçük dayım Nazif Yakışıklı hafif iyi süvari Vurun gardaş demiş vurun namus günüdür Ve şaha kaldırmış atını Vurulmuşum dağların kuytuluk bir boğazında Vakitlerden bir sabah namazında yatarım kanlı upuzun Vurulmuşum düşüm gecelerden kara Bir hayra yoranım çıkmaz Canım alırlar ecelsiz sığdıramam kitaplara Kirvem hallarına aynı böyle yaz Rivayet sanılır belki Gül memeler değil bu Dom dom kurşunu paramparça ağzındaki Ölüm buyruğunu uyguladılar Mavi dağ dumanını ve uyur uyanık seher yelini kanlara buladılar Sonra oracıkta tüfek çattılar Koynumuzu usul usul yoklayıp aradılar didik didik ettiler Kirmanşah dokuması al kuşağımı tespihimi tabakamı alıp gittiler Hepsi de armağandı acemelinden Vurulmuşum dağların kuytuluk bir boğazında Vakitlerden bir sabah namazında yatarım kanlı upuzun Kirvem hallarına aynı böyle yaz rivayet sanılır belki Rivayet sanılır belki Gül memeler değil bu Dom dom kurşunu paramparça ağzındaki Paramparça ağzındaki | |
|
| |
| --CeM kArAcA-- | |
|